Ingensteds - 31 Januar - Schola Cantorum, Å Ikkje Høyra

Arrangementsinformasjon

SCHOLA CANTORUM er blant landets fremste kammerkor, etablert av den kjente komponisten og dirigenten Knut Nystedt i 1964. Koret er tilknyttet Institutt for musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo, og rekrutterer først og fremst sine sangere herfra og fra Norges musikkhøgskole. Repertoaret fokuserer på nyere norsk og nordisk musikk, med jevnlige bestillingsverk av yngre komponister. Koret har de siste årene markert seg med førstepriser i internasjonale konkurranser, og ga i 2013 ut albumet Hymn to the Virgin, en samling mariamusikk som ble Grammy-nominert i kategorien Best Engineered Album, Classical. Tidligere utgivelser inkluderer blant annet albumet Audiens (2009), med moderne, verdslig kormusikk fra Norden og USA. Schola Cantorum gjennomfører for tiden prosjektet Digital formidling av ny, norsk kormusikk hvor de spiller inn lyd og video til musikk skrevet av unge, norske komponister. Verket Å ikkje høyra er en del av dette prosjektet.

MARIA TRYTI (1978) er en av våre unge, lovende dramatikere. Hun debuterte med «Meir» og «Ta meg på vengene» på Norsk Dramatikkfestival i 2002 og har siden vunnet flere priser for stykkene sine. Vennerød skriver med høy språklig energi. Hun er morsom og frekk, og ikke nådig mot karakterane sine. I 2003 vant hun førsteprisen i ei norsk-svensk dramatevling i sammenheng med markeringen av unionsoppløsningen.

Vinteren og mørket blir ofte brukt som metaforer for den kalde, håpløse opplevelsen av krig og ødeleggelser. I januarkulda vil Schola Cantorum skape et musikalsk rom for meditasjon over smerten og usikkerheten som enkeltmennesket møter i en verden i krise. Men også gjøre plass til lyset og kjærligheten, som kan gi håp.

Koret urframfører Julian Skars "Å ikkje høyra".Verket er et

sørgespill, en klanglig forlengelse og kommentar på diktet med samme tittel av Maria Tryti Vennerød.

CC 250,-/150,-

Student- og honnørbilletter kjøpes i døra. 150,-

ID 18

Dørene åpner 18.30

Konserten begynner 19.00


Restriksjoner

ID 18
Student- og honnørbilletter kjøpes i døra. 150,-